Steden worden steeds belangrijker en de stedelijke ontwikkeling gaat dankzij innovaties een nieuwe fase in. Zondag 3 april om half 2 start de zesdelige Smart City serie op RTL7 met in de eerste aflevering aandacht voor Smart Economy, ofwel het inzetten van data voor de ontwikkeling van een duurzame economie.

Met in de studio:

  • Henk Markerink, Directeur Amsterdam ArenA, vertelt dat een slim stadion op een slimme stad lijkt;
  • Martin van der Broek, Senior adviseur economische zaken Gemeente Den Bosch, over de noodzaak van talent bij het ontwikkelen van een Smart City en
  • Peter Verkoulen, Directeur Brightlands Smart Services Campus Heerlen, die in Heerlen 1.500 Smart Service banen schept.

Gastheer Jeroen Smits en Smart City expert Hans Nouwens doen een poging om het gesprek te leiden.

De discussie wordt afgewisseld met Smart City voorbeelden uit Nederlandse steden. Voor deze uitzending bezochten we de Amsterdam ArenA, in Eindhoven Strijp-S en het City Beacons project voor de binnenstad, de Smart Services Campus in Heerlen, een uniek project om werkzoekende optimaal te informeren in Enschede en interviewden de voorzitter van de ondernemersvereniging over de revitalisatie van de compacte binnenstad in Veghel.

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, trapt elke uitzending af met zijn definitie van het thema, dit keer dus Smart Economy.

Benieuwd hoe deze projecten bijdragen aan de Nederlandse Smart Economy, en wat dit voor u kan betekenen? Kijk zondag om half 2 naar de eerste aflevering van de Smart City serie op RTL7, volg ons op twitter: @slimstestad en maak kans op leuke prijzen.