In de steeds drukkere steden profiteert het gemeentelijk beleid steeds meer van de data die verzameld wordt uit de stad. Door deze data weten zij effectiever en gerichter in te grijpen en te sturen. Deze manier van beheer heet Smart Governance en is het onderwerp van de tweede aflevering uit de zesdelige Smart City serie, zondag te zien om half 2 bij RTL7.

Dit keer worden wij aan tafel vergezeld door:

  • Ellen van Bueren, Centre for BOLD Cities, Leiden Erasmus Delft
  • Peter de Bruijn, Directeur Future Events
  • Hans Leeflang, Adviseur ruimtelijke activering Ministerie Infrastructuur en Milieu
  • Dr. Frans Feldberg, Data driven business innovation VU

Onder begeleiding van gastheer Jeroen Smits en Smart City expert Hans Nouwens zullen zij hun kennis delen over dit onderwerp in een levendige discussie.

De discussie wordt net als bij de Smart Economy uitzending (3 april) afgewisseld met Smart City voorbeelden uit Nederlandse steden. Voor deze uitzending bezochten we het moerriool in Arnhem, de Hollandse Brug in Almere, het innovatief beheerde bedrijventerrein in Overbetuwe, het FIWARE Lab in Utrecht, de Nieuwe Markt in Roosendaal met slimme verlichting en de waterakkers in Breda.

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, trapt de uitzending af met zijn definitie van het thema Smart Governance.

Benieuwd hoe deze projecten bijdragen aan de Nederlandse Smart Governance, en wat dit voor u betekent? Kijk zondag om half 2 naar de tweede aflevering van de Smart City serie bij RTL7 of volg ons op twitter: @slimstestad en maak tegelijk kans op leuke prijzen.