Uitzending gemist

Heeft u de afleveringen van Smart City gemist? Tegen betaling kunt u hieronder de gehele serie terugkijken.

Aflevering-gemist-afbeelding

Programma

De trek naar steden blijft aanhouden en met de groei van steden komen er nieuwe problemen. Problemen die niet meer op te lossen zijn met conventionele middelen. Dit is de aanleiding voor de ontwikkeling van Smart Cities. Steden die data gebruiken om mobiliteit te verbeteren, efficiënter omgaan met middelen, het milieu sparen en de kwaliteit van leven verbeteren.

Een binnenstad is kent vele stakeholders. Elk met eigen informatiebehoeftes over de actuele status van de stad. Een toerist zoekt informatie voor het bezoek zoals een vrije parkeerplek en de route naar bezienswaardigheden, een retailer wil weten hoeveel klanten er die dag verwachten zijn, een bewoner vraagt zich af of het evenement de vergunning wel naleeft, een gemeente wil CO2 reductie. Informatie die ontstaat door nieuwe databronnen uit de openbare ruimte van een stad te koppelen en te analyseren.

In deze serie van zes uitzendingen gaan we in op de Smart City ontwikkelingen in Nederland. Hoe nieuwe vormen van communicatie en technologie ingezet worden om de groeiende problemen van de stad op te lossen. Wat doen steden al en wat denken de experts dat er nog gaat komen.

Over ons

Jeroen Smits
Jeroen Smits is bekend als presentator van verschillende tv-programma’s op de Nederlandse televisie. Zo ook van het programma Smart Cities wat hij in de zomer van 2015 presenteerde. Jeroen is nauw betrokken bij de Smart City projecten. Zo presenteerde hij voor Smart Data City meerdere evenementen, waaronder de verkiezing voor Slimste Binnenstad van Nederland.
Hans Nouwens
Hans Nouwens benadert, met zijn opgedane kennis in de Retail, IT en Overheid, de problematiek van Smart Cities vanuit diverse invalshoeken. Hij is de drijvende kracht achter de verkiezing slimste Binnenstad van Nederland en actief betrokken bij nationale en internationale Smart City initiatieven. Hiermee heeft hij een uitstekend overzicht van de ontwikkelingen in deze snelgroeiende markt.

Sponsoren

De Smart City serie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Cisco hoofdsponsor dSBvNLIntel Xeon

Ziut sponsor dSBvNLStatiqair sponsor dSBvNL

Smart Data City