Na twee weken van leerzame jurybezoeken aan diverse gemeenten in Nederland en een levendig juryberaad in de Tweede Kamer der State Generaal is het oordeel geveld. De winnaars van de ‘Slimste Binnenstad verkiezing 2016’ zijn bij ons bekend. Maandag 3 oktober hoort u in het Beatrixgebouw te jaarbeurs Utrecht wie zich het komende jaar het ‘Slimste Project’ van Nederland mag noemen en waar de gemeente met de ‘Slimste Visie’ ligt. Als u zich nog niet heeft ingeschreven voor dit evenement kunt u dat hier doen.

De finalisten van dit jaar zijn:

In de categorie ‘Slimste Project’:


Speelgedrag en sociale interactie. Veel sociale vaardigheden worden al spelenderwijs opgedaan. Het onderzoek dat gebruik maakt van sensoren en data analyse ondersteunt de professionals in de begeleiding van kinderen.

8TING ondersteunt bij het vinden van werk. Zet mensen in hun kracht, geef ze persoonlijke aandacht en ze vinden hun weg. Dat geldt voor iedereen. Ook voor mensen in de bijstand en de WW.  8TING is een schaalbaar en efficiënt programma dat zich onderscheidt door een sterke focus op positieve motivatie en het geven van persoonlijke aandacht door inzet van state-of-the-art web technologie.

Smart Emissions. In het project wordt getest of sensordata over geluid en luchtkwaliteit uit een burger-meet-netwerk inzicht oplevert op lokaal en stadsniveau, als aanvulling op de beschikbare professionele data van het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit van het RIVM.

In de categorie ‘Slimste Visie’ strijden de volgende gemeenten om de titel:

Gemeente Utrecht
wapen-utrecht

Gemeente Roosendaalwapen-roosendaal

Gemeente Zwollewapen-zwolle 

Wilt u meer weten over het onderzoek dat vooraf is gegaan aan de keuze van de finalisten, dan kunt u daar hier meer over lezen.

Net als vorig jaar belooft het een enerverende middag te worden vol ‘Slimme Projecten’, ‘Slimme Visies’ en uiteraard slimme gasten. Wij ontvangen u graag maandagmiddag tussen 12 en 1 uur in het Beatrixgebouw, te Jaarbeurs Utrecht. Tot dan!